Nova rješenja za najizazovnije zahtjeve

Zbog izuzetnih zahtjeva kompleksnog i raznolikog portfelja Dekodovih partnera – organizatora događaja, ocijenili smo da je naš ticketing sustav Paganini, u postojećoj konfiguraciji, postao usko grlo. Zaključili smo da je jedino rješenje koje dugoročno osigurava stabilnost našim najzahtjevnijim partnerima kao što je nogometni segment, prelazak na cloud infrastrukturu. Takav je projekt, međutim, složen, dugotrajan i skup pa smo potražili podršku Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

 

Vizija Dekoda o potrebi za tehnološkim unaprjeđenjem ticketing modela te prelasku s vlastitog podatkovnog centra u Cloud prepoznata je i u sklopu natječaja „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“ te je u siječnju 2020. godine pokrenut projekt sufinanciran od EU u kojem je Dekod, s partnerima, tvrtkama Neos i Cognita, uspio napraviti toliko potreban tehnološki skok.

Prelazak na ticketing sustava Paganini Oracle cloud infrastrukturu

Cjelokupni Paganini model je tehnološki unaprijeđen i prenesen na Oracle ATP Cloud rješenje. Unaprijeđen je set funkcionalnosti koje omogućuju novi izgled aplikacija s fokusom na krajnje korisnike. Također, ostvarena je namjera zamjene postojećih dokumenata (upute, smjernice) naprednim e – learning sustavom koji dislociranim partnerima omogućuje odgovarajuću edukaciju za korištenju pojedine aplikacije.

Prednost koju nama e-learning omogućava i samim time nas ističe u poslovnom svijetu je mogućnost učenja koje se najčešće odvija samostalno i u bilo kojem trenutku. Našim tečajevima u Moodleu mogu se samostalno, brzo i jednostavno koristiti naši klijenti koji se u svom svakodnevnom radu služe našim aplikacijama. Zahvaljujući EU projektu, kroz E-learning, omogućili smo našim korisnicima efikasnije dobivanje potrebnih informacija.

Realizacija EU projekata za Dekod predstavlja velik iskorak u konkurentnosti na tržištu te Dekodovim partnerima pruža dugoročnu sigurnost u pogledu robustnosti i skalabilnosti sustava.

Projekt Streaming

Dekodov projekt Streaming je započet u jeku epidemije koronavirusa. Projekt je rezultat prilagodbe na novonastalu situaciju za naše partnere, ali i kupce. Vodila nas je ideja da našim kupcima omogućimo omiljene sadržaje kojima sada mogu pristupiti iz udobnosti vlastitog doma, bez izlaganja riziku zaraze, ali i da pomognemo našim partnerima da prebrode ovu krizu.

Projekt se sastoji od 2 segmenta – Prijenosa uživo i Videoteke na zahtjev.

Događajima iz Videoteke našeg ticketing portala www.ulaznice.hr kupci mogu pristupiti unutar roka dostupnosti za višestruko (sadržaj na zahtjev) ili jednokratno gledanje (prijenos uživo) s njihovih korisničkih stranica, a pristup je omogućen putem računala, tableta i mobitela.