Jedna prekrasna priča: Kako je Dubrovačka žičara postala primjer atraktivnosti i učinkovitosti

Vlasnik  Žičare Dubrovnik Excelsa nekretnine d.d. i tvrtka Dekod d.o.o. surađuju na projektu opremanja žičare sustavom Paganini za prodaju ulaznica i kontrolu ulaska posjetitelja na donju i gornju postaju žičare od 01.04.2012.godine.

Žičara je otvorena 2011.g i prilikom izgradnje isporučen je i sustav prodaje ulaznica na blagajni žičare. Sustav nije uspio zadovoljiti sve zahtjeve naručitelja te ga je trebalo izmijeniti i unaprijediti s dodatnim blagajnama smještenim u poslovnicama turističkih agencija u okolici žičare i na gornjoj postaji. Također je bilo potrebno izmijeniti kompletan sustav kontrole ulaska na gornjoj i donjoj postaji žičare. Žičara nije imala razvijen sustav online prodaje ulaznica ni prodaju ulaznica u turističkim agencijama u Dubrovniku i nekom prodajnom lancu.

Excelsa nekretnine povjerila je posao projektiranja, izgradnje i održavanja sustava lokane prodaje ulaznica i kontrole ulaska na gornjoj i donjoj postaji tvrtki Dekod. Sustav je instaliran 28.03.2012. godine i nakon testa od 2 dana stavljen je u puni rad 1.04.2012.g.

Ubrzo nakon puštanja u rad u sustav su uključene dvije turističke agencije u blizini žičare kao žičarine lokalne blagajne za prodaju ulaznica i internet prodaja ulaznica s portala www.ulaznice.hr i portala www.dubrovnikcablecar.com te prodajna mreža u agencijama i hotelima (+100) sustava ulaznice.hr s 20+ prodajnih mjesta u Dubrovniku. Od prodajnih mjesta posebno možemo istaknuti suvenirnicu restorana Dubravka na Pločama, i suvenirnicu restorana Dubravka na gornjoj postaji žičare.